2008. április 5.

Tejszínes-sajtos csirkemell


Péntekenként reggel Nagylány leadja a rendelést, mit szeretne enni, ha hazaér az egészhetes önellátásból. Van, hogy én javaslok valamit, ő meg rábólint, de ezúttal „valami sajtos, szaftos husit” kért, nekem meg eszembe jutott Kati barátnőm isteni tejszínes-sajtos csirkemelle, el is készítettem az új öntöttvas sütőtálamba. Előnye: negyedóra alatt össze lehet dobni, 20-25 perc sütés elég neki. Hátránya: nem lehet abbahagyni…

Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemell, szeletekre vágva
20-30 dkg sajt, reszelve
2 dl tejszín
kevés vaj
tojás
liszt
só, bors
fokhagyma (granulátum)

A csirkemellet szeleteltem, fűszereztem és bepaníroztam liszt-tojás-reszelt sajt trióba. Vajjal kikent sütőtálba fektettem a panírozott szeleteket, ráöntöttem a tejszínt és forró (250 fokos) sütőbe 20-25 perc alatt pirosra sütöttem. Legközelebb a hús alá rakok vékony vajrépa szeleteket is, akkor igazi egytálétel lesz belőle. Némi poré hagyma sem árthat neki…

Ha tetszett a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.