2015. február 26.

Péntektől-vasárnapig KONYHAKIÁLLÍTÁS!



Gabojsza és egyszerű, vidéki konyhája élőben a színpadon!

Péntektől - vasárnapig tart nyitva a Budapest Sportarénában a Konyhakiállítás, ahol hatodik alkalommal láthatjuk élőben a legújabb konyhai trendeket, számos világpremier itt mutatkozik be először a régióban, valódi újdonságokat mutatva a nagyközönségnek és a szakmai látogatóknak egyaránt. A kiállítók mellett idén is magas színvonalú gasztronómiai kísérőprogram fűszerezi a kiállítást. A Bosch Nagyszínpadon a legismertebb hazai sztárséfek és bloggerek készülnek izgalmas bemutatókkal, az OTP Klub „látványkonyhájában” egész hétvégén olasz ételek és bemutatók várják az olasz konyha szerelmeseit, ez lesz a másik állandó gasztrohelyszíne a kiállításnak.

Izgatottan készülök a pénteki napra, mert a Bosch Nagyszínpadon és az OTP Klub standján is főzni fogok, a tőlem megszokott egyszerű vidéki konyhát mutatom be mindkét helyszínen.

Az első „fellépés” az OTP Klub standján lesz 12:30-kor, ott az olasz életérzéshez igazodva rizottót készítek kétféleképpen, azaz azonos receptből kiindulva főzök majd egy vargányás, meg egy gorgonzolás rizottót, csak úgy vidékiesen, egyszerűen, megadva a módját. A rizottó rizst tegnap megvettem kedvenc olasz delikát üzletemben, egy szuperfinom Salera Arborio rizsből készül majd mindkettő. A jó rizottóhoz elengedhetetlen egy könnyű, ám ízletes csirkealaplé, az éppen most fő a konyhámban.

A második „fellépés” 14:15-kor lesz a Bosch Nagyszínpadon, ahol megmutatom a Gabojsza-féle vidéki konyhát, egyszerűen. Főfogásnak készítek egy télbúcsúztató egytálételt, amiben alapanyagilag is többszörösen benne lesz a kezem munkája (na meg a szívem és a lelkem), és ameddig az elkészül és meg lehet kóstolni, összedobok majd egy karfiolkrémet, amit házi kenyeremre kenve kínálok, a kenyeret hajnalban sütöm meg, mielőtt elindulok Budapestre. Aki teheti, látogasson ki már pénteken, talán kisebb lesz a tumultus mint szombat-vasárnap, bár mindhárom napon szuper programok várnak minden látogatót.

Feltétlenül érdemes regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, a regisztrálók között nagy értékű konyhai nyereményeket sorsolnak, fődíjként pedig a  Bosch most bemutatkozó Serie8 intelligens sütőjét lehet megnyerni!