2015. február 6.

Könyvajánló: Örömfőzés


Janits-Szabó Virág igazi nő, feleség és édesanya, tele szenvedélyes alkotási vággyal, szereti mélyen megélni az életet és valódi életöröm árad egész lényéből. Nevéhez fűződik az örömfőzés módszere, erről rendhagyó szakácskönyvet is írt, mely nemrég jelent meg a Book Kiadó gondozásában, Örömfőzés, Buddhák a konyhámban címmel. A személyes hangvételű könyv minden oldalán a “főzni jó, enni jó, élni jó” elv érvényesül és az egész könyvet átjárja a boldog kiegyensúlyozottság, komplett útmutatót kapunk, hogy a Buddhák a mi konyhánkba is beköltözhessenek.
Különleges szakácskönyv ez, jó ételekkel, gyógyfüvekkel, színekkel, ízekkel, energiákkal, meglepő ötletekkel (jutott már eszedbe hársfa virágot sütni?) és egyszerű meditációs gyakorlatokkal. A legfontosabb emberi érzések és vágyak szerint oszlik fejezetekre: Öröm, Nyugalom, Nőiesség, Férfiasság, Csábítás, Életerő, Gyógyulás, Megtisztulás. A tematikus fejezetek receptjei, gyógyfű-kalauzai és lelki gyakorlatai tanulságos történetekkel rávezetnek, hogyan élhetjük meg és adhatjuk át ezeket az érzéseket a főzés, az ételkészítés révén. Minden receptnél szerepel az adott étel testi és lelki hatása. 
Az egész könyv hangulatából Virág videó-könyvajánlójából kaphatsz ízelítőt.
  
Janits-Szabó Virág - Örömfőzés - Buddhák a konyhámban
BOOOK Kiadó
2014
247 oldal
4490.-Ft