Minőségi gasztronómia megfizethető áron!
Idén tavasszal ismét több mint száz felső- és
középkategóriás étterem konyháját ismerhetik meg az érdeklődők a VIII. Országos
Étterem Héten, március 16. és 22. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi,
háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.– forinttól kezdődő
áron, szabadon választva a résztvevő éttermek közül.
A 2015. tavaszi Étterem Hét újdonsága: a vendégek részéről
régóta nagy igény van arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal
dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. Ez most megvalósul: az ún.
Prémium menük ára: 4,900.− forint lesz. A programban résztvevő éttermek kb. 20
százaléka kínál majd Prémium menüt, a többi étterem továbbra is a 3,300.−
forintos kategóriában indul.
A DiningCity nemzetközi étteremajánló márciusban már
nyolcadszor szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő
Országos Étterem Hetet.
A programban ezúttal is jó néhány olyan étterem vesz részt,
amely szerepel „Az 50 legjobb magyar étterem” listáján. A minőségi vendéglátás
szellemében az Étterem Hétre kialakított szabad helyek száma az egyes
éttermekben limitált, de aki igyekszik az asztalfoglalással, az akár Michelin
ajánlással rendelkező étteremben is
elfogyaszthatja a kedvező árú ebéd- vagy vacsoramenüjét.
Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse
a magyar vendéglátás legmagasabb szintjeit. A programban résztvevő kiváló
éttermek az étlapjuk legjavát kínálják vendégeiknek: általában 3-4 féle
előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői. A sokak
által megszeretett rendezvény keretében a legutóbbi alkalommal, tavaly ősszel
már 23.000-en látogattak el a résztvevő éttermek egyikébe. Sőt, megugrott
azoknak a száma is, akik az egy hetes program lehetőségét kihasználva több
éttermet is kipróbáltak.
Az Országos Étterem Hétre személyesen vagy telefonon NEM
lehet asztalt foglalni a résztvevő éttermekben – erre a célra a rendszer csak
az online foglalásokat regisztrálja a www.etteremhet.hu
weboldalon. A vendégek az asztalfoglalás elküldése után azonnali
visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalás sikerességéről.
A VIII. Országos Étterem Hét mai sajtóebédjén a Rickshaw
távol-keleti étterem (Corinthia Hotel***** Budapest) mutatta be az eseményre készült
teljes menüajánlatát. A tájékoztatón megismerkedtem Turák Imrével, a Rickshaw
étterem F&B Outlet Managerével; Frideczky András séffel, a Gellért Söröző
& Brasserie-től; Mócsány Tamás étterem vezetővel és Sipos András séffel, a
nU bisztrótól (ahol az ebédmenü amúgy is figyelemre méltó). A bemutatót Kiss
Zoltán, az Országos Étterem Hetet szervező DiningCity étteremajánló képviselője
moderálta, a sajtótájékoztató után
megkóstolhattuk a Rickshaw éttermének az Étterem Hétenkínált fogásait.