2015. február 25.

VIII. ORSZÁGOS ÉTTEREM HÉT


Minőségi gasztronómia megfizethető áron!

Idén tavasszal ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem konyháját ismerhetik meg az érdeklődők a VIII. Országos Étterem Héten, március 16. és 22. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.– forinttól kezdődő áron, szabadon választva a résztvevő éttermek közül.
A 2015. tavaszi Étterem Hét újdonsága: a vendégek részéről régóta nagy igény van arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. Ez most megvalósul: az ún. Prémium menük ára: 4,900.− forint lesz. A programban résztvevő éttermek kb. 20 százaléka kínál majd Prémium menüt, a többi étterem továbbra is a 3,300.− forintos kategóriában indul.

A DiningCity nemzetközi étteremajánló márciusban már nyolcadszor szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hetet.
A programban ezúttal is jó néhány olyan étterem vesz részt, amely szerepel „Az 50 legjobb magyar étterem” listáján. A minőségi vendéglátás szellemében az Étterem Hétre kialakított szabad helyek száma az egyes éttermekben limitált, de aki igyekszik az asztalfoglalással, az akár Michelin ajánlással rendelkező étteremben  is elfogyaszthatja a kedvező árú ebéd- vagy vacsoramenüjét.
Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a magyar vendéglátás legmagasabb szintjeit. A programban résztvevő kiváló éttermek az étlapjuk legjavát kínálják vendégeiknek: általában 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői. A sokak által megszeretett rendezvény keretében a legutóbbi alkalommal, tavaly ősszel már 23.000-en látogattak el a résztvevő éttermek egyikébe. Sőt, megugrott azoknak a száma is, akik az egy hetes program lehetőségét kihasználva több éttermet is kipróbáltak.

Az Országos Étterem Hétre személyesen vagy telefonon NEM lehet asztalt foglalni a résztvevő éttermekben – erre a célra a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a www.etteremhet.hu weboldalon. A vendégek az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalás sikerességéről.


A VIII. Országos Étterem Hét mai sajtóebédjén a Rickshaw távol-keleti étterem (Corinthia Hotel***** Budapest) mutatta be az eseményre készült teljes menüajánlatát. A tájékoztatón megismerkedtem Turák Imrével, a Rickshaw étterem F&B Outlet Managerével; Frideczky András séffel, a Gellért Söröző & Brasserie-től; Mócsány Tamás étterem vezetővel és Sipos András séffel, a nU bisztrótól (ahol az ebédmenü amúgy is figyelemre méltó). A bemutatót Kiss Zoltán, az Országos Étterem Hetet szervező DiningCity étteremajánló képviselője moderálta, a  sajtótájékoztató után megkóstolhattuk a Rickshaw éttermének az Étterem Hétenkínált fogásait.