2015. február 20.

Körtés cikória roqueforttal és dióolajjal


Egy korábbi bejegyzésben már áradoztam a dióolajról, itt egy újabb „kis semmiség”, nagy ízekkel. És dióolajjal.

Hozzávalók 1-2 főre:
1 fej cikória
1 érett körte, hámozva, szeletelve
10 dkg Roquefort sajt
kevés frissen facsart (meyer) citromlé
1 evőkanál hidegen sajtolt dióolaj
frissen őrölt fekete bors

A cikóriát leveleire szedem és jeges vízbe merítem, ettől felfrissül és jó ropogós lesz. 10 perc elteltével leszűröm, tiszta konyharuhára téve megszárítgatom, majd tányérra rendezem. Mindegyik levélbe teszek egy szelet körtét, morzsolok rá krémes Roquefort sajtot, meglocsolom dió olajjal, pár csepp citromlével, tekerek rá egy kis frissen őrölt borsot.
Egyszerű és nagyszerű.

Ötlet innen.