Egy korábbi bejegyzésben már áradoztam a dióolajról, itt egy
újabb „kis semmiség”, nagy ízekkel. És dióolajjal.
Hozzávalók 1-2 főre:
1 fej cikória
1 érett körte, hámozva, szeletelve
10 dkg Roquefort sajt
kevés frissen facsart (meyer) citromlé
1 evőkanál hidegen sajtolt dióolaj
frissen őrölt fekete bors
A cikóriát leveleire szedem és jeges vízbe merítem, ettől
felfrissül és jó ropogós lesz. 10 perc elteltével leszűröm, tiszta konyharuhára
téve megszárítgatom, majd tányérra rendezem. Mindegyik levélbe teszek egy
szelet körtét, morzsolok rá krémes Roquefort sajtot, meglocsolom dió olajjal,
pár csepp citromlével, tekerek rá egy kis frissen őrölt borsot.
Egyszerű és nagyszerű.
Egyszerű és nagyszerű.
Ötlet innen.