A szerzők a Magyar Konyha Magazin újságírói, a kötet egyszerre riport- és szakácskönyv, melyben húsz magyar szakács vall életéről és a főzésről alkotott nézeteiről,
és mindegyikük megadja öt receptjét is. Az elmúlt években tombolt a magyar
gasztronómiai „forradalom”. Lett három Michelin-csillagos éttermünk, két magyar
séf is bekerült a Bocuse d’Or szakácsverseny lyioni döntőjébe, 2016-ban pedig
Budapest rendezheti a kulináris világ legnagyobb presztízsértékű séfversenyének
európai döntőjét. Felnőtt egy új nemzedék: a mai mesterek nem titkolják egymás
és a vendégek előtt receptjeiket, tanítják és bátorítják egymást. A könyvből
azokat a szakácsokat ismerhetjük meg, akiknek ebben a fejlődésben
oroszlánrészük volt, a riportokban olvasható életutakon keresztül bepillanthatunk
a csúcsgasztronómia kulisszatitkaiba.
Aki átböngészi
az interjúkat, belekóstol az ételekbe, rájön, hogy az útkeresés, a
szemléletváltás, a rengeteg vita ellenére a magyar étkezési kultúra egy és
oszthatatlan. Élő szövet, amely folyamatosan változik, valódi értékei búvópatak
módjára mindenütt felfedezhetők. Nincs ugyanis százféle magyar konyha, csak
kettő: a jó meg a rossz.
A
fotókkal gazdagon illusztrált, majd 300 oldalas kiadványban Bicsár Attila
(Alabárdos), Bíró Lajos (Bock Bisztró, Kisbíró), Csapody Balázs és Jahni László
(Kistücsök), Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd (Anyukám mondta), Amrein Csaba
(Villa Medici), Gianni Annoni (Trattoria Pomo d'Oro), Győrffy Árpád (Arany
Kaviár), Gyurik Gábor (Viator), Horváth Gábor (Gusteau), Horváth József
(Ráspi), Horváth Szilveszter (La Maréda), Kalla Kálmán, Litauszki Zsolt
(Baltazár), Rosenstein Tibor ésw fia, Robi (Rosenstein), Ruprecht László, Sárközi
Ákos (Borkonyha), Schreiner Gábor (Nobu), Segal Viktor, Széll Tamás (Onyx) és
Szulló Szabina (Onyx) életébe és szakmai titkaiba nyerhetünk bepillantást.
.
Videó
könyvajánló itt.
20 Séf 100
Recept – Nem csak ínyenceknek
Magyar Konyha
Kiadó
2014.
296 oldal
5900.-Ft
5900.-Ft