2013. december 18.

Füstölt sajtos hamburger


A cím trükkös, mert nem a sajt füstölt, hanem az egész hamburger! Van nekem egy kézi füstölő készülékem, a Smoking Gun. Használtam már lazac, főtt tojás, fűszeres magvak és chili pehely füstölésére, de füstöltem már sárgarépát és kacsamellet is vele.
Időnként rákeresek, ki mit művel még az egyik kedvenc játékszeremmel, így találtam rá a füstölt hamburger videójára:



A receptet nem, csak az ötletet használtam, az én hamburgerem így készült, miután összeállítottam, üvegbúra alatt füstöltem meg: begyújtottam a füstölőt (tölgyfa forgáccsal), bedugtam a csövét a búra alá és 1 percig füstöltem. Elzártam a füstölőt, kihúztam a csövét és még 2 percig pihentettem a kész hamburgert a füsttel telített edényben, majd levettem a búrát és további két perc után kóstoltuk meg. Brutálisan jó!