2013. december 3.

Tiszta ízeket akarunk!

Ma olyan forgalom volt a Facebook oldalamon, hogy csak kapkodtam a fejem… A forgalom okát egy “kirohanásom” eredményezte… Azok kedvéért, akik nem követnek Facebookon:
“Egy bloggertársam szerint mindenki használ ételízesítőt, csak nem mindenki vallja be, merthogy minden étel finomabb ételízesítővel. EGY FRÁSZT!
NEM MINDENKI használ ételízesítőt. Én például nem, már évek óta. Mikor elkezdtem blogolni, már akkor is csak bio vega-mixet használtam, de rájöttem , hogy bizony arra sincs szükségem. 3 évembe telt, hogy a most 78 éves Édesanyámat rávegyem, hogy elhagyja kedvenc vegetáját, de már jó ideje ő sem használja. És ismerek még pár embert, aki szintén nem (volt, akit én és a receptjeim vettek rá), és nem nyíltan nem, hanem NEM. Az sem igaz, hogy minden étel finomabb vele, csak egyen-ízű és sokan rákattannak a glutamát tartalma miatt. Mindenkinek javaslom, használjon inkább jó minőségű alapanyagot és friss fűszereket ÉTELÍZESÍTŐ NÉLKÜL és meg fog lepődni, mennyivel jobb ízű minden! Természetes, egyedi, nem egyen-ízű, agyon-ízfokozott!
Inkább tanítsuk meg tisztességesen főzni a fiatalokat, minthogy arra buzdítsuk, hogy használjanak kiváló minőségű alapporokat, kockákat, meg egyéb műszarokat, mert előbb-utóbb elhiszik szegények, hogy zöldborsó főzeléket is csak tasakba zárt alapporral lehet főzni. Pedig nem!
Bocs, de ez most ki kívánkozott belőlem.
Kutymorgó Gabojsza voltam.”
Ez volt a bejegyzés, amihez többen szóltak hozzá, mint eddig bármelyik facebook bejegyzésemhez és jó páran meg is osztották. Megnyugtató, hogy sokan vannak, akik hasonlóan gondolkodnak, de tudom, hogy még többen vannak akik el sem tudják képzelni még a jó, házi húslevest sem ízfokozós ételízesítők nélkül. Pedig annyi, de annyi jó, természetes fűszerünk van a friss zöldségek, zöldfűszerek mellett!
Ezennel kampányt indítok. Próbáld ki 3 hónapig, milyen ételízesítő porok, “alapok”, leveskockák, egyéb ízfokozók nélkül főzni, enni. Rá fogsz jönni, mennyire jó a tiszta ízű étel! És ha 3 hónapig kibírtad, garantálom, nem fog többé hiányozni, SOHA! Aki gondolja, csatlakozzon!