2012. március 15.

Túrókrémes kosárkák


Hajnalban végre madárcsicsergésre ébredünk, a napsugarak sem olyan erőtlenek már, itt a tavasz! 
Ma barátainkkal évadnyitó grillpartyt tartunk, a nemzeti ünnep tiszteletére piros-fehér-zöld előétellel készültem, el is neveztem ehető kokárdáknak:-)
A pirítós kosárkák ötletét Lauránál láttam, party kajának ideális, bármivel megtöltve.

Hozzávalók:
12 szelet fehér Toast kenyér
1 csokor újhagyma
negyed kg tehéntúró
1 ek tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
fél piros kaliforniai, vagy kápia paprika
só és frissen őrölt bors

A toast kenyér szeleteket egyenként “kilapítom” , elvékonyítom a sodrófával, majd virág alakú kiszúró formával  virággá formázom és belenyomkodom a kivajazott fém muffin tepsi mélyedéseibe. 5-8 percre (vagy amíg kis színt kapnak) betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ha megpirultak, kiveszem és kihűtöm. Jól záródó kekszes dobozba így készen is lehet őket tárolni felhasználásig, így egy nagyobb vendégseregre is elő lehet készülni, bár óvatosan kell egymásra pakolni, mert elég sérülékenyek.

 Az újhagymát felaprítom, a paprikát nagyon apró kockákra vágom. Egy keveset félreteszek díszítéshez az újhagyma zöldjéből és a paprika kockákból is. A túrót villával áttöröm, belekeverem a tejfölt és az aprított újhagymát meg piros paprikát, belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és alaposan összekeverem. Közvetlenül tálalás előtt (hogy el ne ázzanak) betöltöm a túrókrémmel a kosárkákat, a félretett újhagyma zöldjével (vagy snidlinggel) és a paprika kockákkal díszítem.