Gyors tésztaétel, üveges paradicsomszósszal. Igaz, nem bolti, hanem
saját gyártmány, amiben tudom mi van és csak az van, amit beletettem. Ősszel 40 liter paradicsomléből
főztem fűszeres ivólét és paradicsomszószt, rájárunk hetente. Ilyen előkészületek után a paradicsomszószos
spagetti a világ legegyszerűbb tésztaétele, olyankor vetem be, ha hazaérve 20
percen belül jót és meleget szeretnénk enni.
A spagetti is jó minőségű (bár
nem olcsó, de annyira rákattantunk, hogy majd 2 éve csak ezt a márkát veszem Giuseppenál),
nagyon jól felveszi a szószt és ha esetleg
maradna, pár óra múlva még mindig al dente és nem itta magába az egész
mártást.
A „recept” egyszerű: négy főre egy csomag (fél kg)
tésztát, enyhén sós vízben al dente-re főzök, közben olívaolajon
megdinsztelek egy hagymát és ha már üveges, ráöntök egy liter paradicsomszószt,
majd amíg fő a tészta, lassú tűzön hagyom még kicsit besűrűsödni. Ha kifőtt a
tészta, belekeverem, elzárom alatta a tüzet és magára hagyom úgy 5 percig,
közben megterítek. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálalom, mellé egy pohár vörösbor és kerek a világ, még hétfőn is.