2012 februárjában végre magyarul is megjelent a GoodFood
magazin.
Az eredeti, vagy akár az
általam gyakran forgatott román nyelvű kiadáshoz képest is lesz hová fejlődni,
mert köztünk legyen szólva: az első szám elég közepesre sikeredett. Jobb lett
volna frissebb tartalommal előrukkolni, bár tudom én, hogy egy újszülöttnek
minden vicc új, de mégis…
(a leveles tésztába tekert virsli sem a konyhatündérség
csúcsa és bár ötletnek kiváló, de egy GoodFood-ban legyen már több fantázia.)
Félreértés ne essék, az újság jó, csak én egy kicsit többet
vártam az első számtól, mert így elsőre nem rohantam előfizetni.
Az alábbi recept az első magyar nyelvű számból való, némi
átalakítással. És bizony tízpontos. Két
hét alatt háromszor készítettem!
Hozzávalók 2 főre :
póréhagyma (mérettől függően egy fél, vagy egész szál)
füstölt-főtt, szeletelt sonka, minden póré darabka köré egy szelet
maréknyi reszelt, füstölt (jól olvadó) sajt
maréknyi reszelt, füstölt (jól olvadó) sajt
2 teáskanál dijoni magos mustár
kevés vaj, a sütőtál kikenéséhez
A pórét darabokra vágom, akkorákra, mint a sütőtálam (én 10 X 20 cm-es sütőtálat használtam). Enyhén
sós vízben a feldarabolt pórét 5-6 perc alatt majdnem puhára főzöm, leszűröm.
Mindegyik darabot körbetekerek egy szelet sonkával és szorosan egymás mellé
pakolva, kikent sütőtálba sorakoztatom a sonkás póré darabokat. A tejszínbe
belekeverem a magos mustárt és a reszelt sajt felét, ráöntöm a póréra, és
betolom az egészet a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével
kiveszem, megszórom a maradék reszelt sajttal és a sütőbe visszatéve addig
sütöm, míg a sajt a tetején megpirul.
GoodFood recept alapján.