Egyszemélyes sütőtálakban készítettem, nagy sikere volt (mint mindennek, amiben kecskesajt van).
Hozzávalók:
perui lila krumpli
friss és érlelt (félkemény, reszelhető) kecskesajt
friss kakukkfű
kevés vaj
só, frissen őrölt hosszúbors
Mennyiségeket nem írok, lehet a kiindulási pont fejenként
2 db lila krumpli (persze ez is méretfüggő), a többi ízlés szerint, ahogy
rétegezés közben adja magát.
A krumplikat meghámozom, vékonyra szeletelem. Kivajazom
a sütőformákat, majd belerétegezem a hozzávalókat: lila krumpli szelet, morzsolt
friss, majd reszelt érlelt kecskesajt, kakukkfű, só, frissen őrölt hosszúbors,
újra krumpli, sajt, stb., míg a forma meg nem telik.
Betolom a 200 fokos sütőbe, 25-30 percre. Aprított petrezselyemmel díszítve tálalom.
Abbahagyhatatlan.