2012. március 27.

Kecskesajtos lila krumplitortácskák


Egyszemélyes sütőtálakban készítettem, nagy sikere volt (mint mindennek, amiben kecskesajt van).

Hozzávalók:
perui lila krumpli
friss és érlelt (félkemény, reszelhető) kecskesajt
friss kakukkfű
kevés vaj
só, frissen őrölt hosszúbors

Mennyiségeket nem írok, lehet a kiindulási pont fejenként 2 db lila krumpli (persze ez is méretfüggő), a többi ízlés szerint, ahogy rétegezés közben adja magát.
A krumplikat meghámozom, vékonyra szeletelem. Kivajazom a sütőformákat, majd belerétegezem a hozzávalókat: lila krumpli szelet, morzsolt friss, majd reszelt érlelt kecskesajt, kakukkfű, só, frissen őrölt hosszúbors, újra krumpli, sajt, stb., míg a forma meg nem telik.
Betolom a 200 fokos sütőbe, 25-30 percre. Aprított petrezselyemmel díszítve tálalom.
Abbahagyhatatlan.