2011. április 4.

Zsebes töltött pulykacomb


Edithnél kellette magát, pulykamellből. Na, az éppen nem volt itthon, de volt egy pulyka alsócomb filé, hát abból készült. Karajból (mint Neánál) szebb lenne, de sertést most épp nem eszünk, max. annyit, ami abban a pár szelet kolbászban van, ami belekerült.

Hozzávalók:
1 pulyka alsócomb filé
1 fej hagyma
szeletelt füstölt sajt
paprikás kolbász, szeletelve
fél cukkini, szeletelve
1 paradicsom, szeletelve
só és frissen őrölt bors
2-3 ek olívaolaj
1 dl száraz fehérbor

A húst megmosom, szárazra törölgetem és másfél centinként bevágom úgy, hogy az alján nem vágom át teljesen, így tölthető „zsebek” keletkeznek. Fűszerezem kívül-belül sóval, borssal, majd minden „zsebbe” teszek szeletelt kolbászt, füstölt sajtot, hagymát, cukkinit és paradicsomot (vagy ami éppen van itthon).


Olívaolajjal kikent sütőtálba teszem, aláöntöm a bort, alufóliával lefedem és 200 fokra előmelegített sütőben egy órát sütöm. Leveszem a fóliát és a szaftjával gyakran locsolgatva pirosra sütöm. Tálalás előtt hagyom egy keveset hűlni, majd rézsútosan szeletelem. Csicsóka pürével ettük.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Fantasztikus, nem is gyönyörű

Gabojsza írta...

És milyen finom...:-))) A füstölt kolbásznak köszönhetően tényleg nagyon, nagyon jó:-)

sedith írta...

Örülök, hogy elkészítetted! Combból még jobb is lehet, emrt a mell picit szárazabb. Legközelebb ebből próbálom ki én is.
És látom, te is újítottál: a cukkini.:)

Gabojsza írta...

Hát az ment bele, ami épp volt itthon. Jó volt az alapötlet:-)