2011. április 4.

Zsebes töltött pulykacomb


Éppen volt itthon egy pulyka alsó combfilé, abból készült a zsebes húsom. Karajból szebb lenne, de sertést most épp nem eszünk, max. annyit, ami abban a pár szelet kolbászban van, ami belekerült.

Hozzávalók:
1 pulyka alsó combfilé
1 fej hagyma
szeletelt füstölt mozzarella sajt
paprikás kolbász, szeletelve
fél cukkini, szeletelve
1 paradicsom, szeletelve
só és frissen őrölt bors
2-3 ek olívaolaj
1 dl száraz fehérbor

A húst megmosom, szárazra törölgetem és másfél centinként bevágom úgy, hogy az alján nem vágom át teljesen, így tölthető „zsebek” keletkeznek. Fűszerezem kívül-belül sóval, borssal, majd minden „zsebbe” teszek szeletelt kolbászt, füstölt sajtot, hagymát, cukkinit és paradicsomot (vagy ami éppen van itthon).


Olívaolajjal kikent sütőtálba teszem, aláöntöm a bort, alufóliával lefedem és 200 fokra előmelegített sütőben egy órát sütöm. Leveszem a fóliát és a szaftjával gyakran locsolgatva pirosra sütöm. Tálalás előtt hagyom egy keveset hűlni, majd rézsútosan szeletelem. Csicsóka pürével ettük.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.