2011. április 18.

Húsvéti terülj-terülj asztalkám


Húsvéti játékra invitáltak. A játék lényege: ajánljunk a húsvéti asztalra való 5-10 ételt a már korábban közzétett receptek közül.

Karácsonykor mindig más a menü, de Húsvétkor nagyon is tradicionális ételek kerülnek az asztalunkra, klasszikus erdélyi húsvéti fogások, főszerepben a bárány, van sonka, tojás, kalács és finom sütemények.

Az egyetlen változó elem a Húsvét hétfői menü. Évek óta egy Kaskanyúi tanyán ünnepelünk a barátainkkal, piknik alapon, van minden, mi szem-szájnak ingere.

Íme az én Húsvéti, ünnepi svédasztalom:





Húsvét vasárnap reggelire főtt sonka, meg a sonkával együtt főtt tojás,


na meg Édesanyám kalácsa (idén talán a receptje is felkerül a blogra)


A gyerekek kedvéért süssünk egy nyúlkenyeret:


Ebédre: előételnek báránysajt (drob de miel),




főételnek töltött bárány






a vasárnapi ebéd után torta dukál, tavaly ez volt a kedvenc,


idén narancstorta lesz Dorka lányom kérésére, aki épp Húsvét vasárnap ünnepli születésnapját.


Mindenkinek jó étvágyat, kellemes ünnepet, sok locsolót kívánok!

A játék már nagyjából körbejárt, ezért nem adom tovább név szerint senkinek, aki kedvet érez, írja meg a saját húsvéti ajánlatát!

Ha tetszettek a receptek, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.