2011. április 5.

Medvehagymás házi sajtkrém


Közkívánatra, mert Facebookon már többen kértétek. Érdemes kipróbálni görög joghurt nélkül is, bár a 10% zsírtartalom igencsak jót tesz a végeredménynek. (Amit itthon a danone görög joghurt néven forgalmaz, azzal ne próbálkozzunk, mert nem alkalmas a feladatra. Ehhez valódi görög, vagy török NATÚR joghurt való)

Hozzávalók:
200 g görög natúr joghurt (10 % zsírtartalmú)
500 g natúr joghurt (3,5 % zsírtartalmú)
2 dl tejszín (30 % zsírtartalmú)
1 kis csokor medvehagyma
2 csipet só

Késes robotgépbe teszem a hozzávalókat, az összeaprítja a medvehagymát és jól összekeveri a tejtermékekkel. Egy méretes szűrőbe teszek egy darab gézt, beleöntöm a masszát, összefogom a gézdarab négy sarkát, megkötöm, kiemelem a szűrőből és fölakasztom a mosogató fölé arra a kampóra, amit ÉP fúrt a konyhaszekrénybe, hogy legyen, hol lecsöpögtessem a házi túrót. Legalább egy napot hagyom, hogy a savó lecsöpögjön, így lesz ízes kenhető sajtkrém a gézben, csak hatmagvas kenyérre, vagy pirítósra kell kenni és élvezni!

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.