2011. április 5.

Medvehagymás házi sajtkrém


Közkívánatra, mert Facebookon már többen kértétek. Érdemes kipróbálni görög joghurt nélkül is, bár a 10% zsírtartalom igencsak jót tesz a végeredménynek. (Amit itthon a danone görög joghurt néven forgalmaz, azzal ne próbálkozzunk, mert cukrozott és nem alkalmas a feladatra. Ehhez valódi görög, vagy török NATÚR joghurt való)

Hozzávalók:
200 g görög natúr joghurt (10 % zsírtartalmú)
500 g natúr joghurt (3,5 % zsírtartalmú)
2 dl tejszín (30 % zsírtartalmú)
1 kis csokor medvehagyma
2 csipet só

Késes robotgépbe teszem a hozzávalókat, az összeaprítja a medvehagymát és jól összekeveri a tejtermékekkel. Egy méretes szűrőbe teszek egy darab gézt, beleöntöm a masszát, összefogom a gézdarab négy sarkát, megkötöm, kiemelem a szűrőből és fölakasztom a mosogató fölé arra a kampóra, amit ÉP fúrt a konyhaszekrénybe, hogy legyen, hol lecsöpögtessem a házi túrót. Legalább egy napot hagyom, hogy a savó lecsöpögjön, így lesz ízes kenhető sajtkrém a gézben, csak hatmagvas kenyérre, vagy pirítósra kell kenni és élvezni!

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.


9 megjegyzés:

Millus írta...

nagyon finomnak tűnik, én biztos kipróbálom, köszönjük szépen a receptet!

Gabojsza írta...

Kedves egészségetekre!:-)
Megírod majd, hogy sikerült?

atira írta...

Nagyon jól néz ki !

4Gyerek írta...

ez is jó lehet, nálam most medvehagymás hamburger zsömle készült.

Gabojsza írta...

Hmmm...kérek!

Bianka írta...

Nagyon tuti isteni

Nelli írta...

Nekem még igazi görög joghurtot nem sikerült vennem, de én natur joghurttal, tejszínnel és tejföllel szoktam ezt elkészíteni.
Finom lehet nagyon!

Era mama írta...

Ki az az ÉP?

Gabojsza írta...

Era mama, ÉP a férjem.