2011. április 17.

Sült kacsacomb


A sült kacsacomb a tyúksült mellett a vasárnapi ebédek másik nagy kedvence. Nem szoktam túlbonyolítani. A combokat megtisztítom, egy magasabb falú tepsibe helyezem, alaposan sózom, tekerek rá borsot, kb 1 dl bort öntök alá (száraz fehéret, vagy gyümölcsös rozét), alufóliával lefedem és 180ºC fokos sütőben (légkeverésen) addig sütöm, míg puha nem lesz (kb 1,5-2 óra). Leveszem a fóliát, emelem a hőmérsékletet 220 ºC-ra és a szaftjával (saját zsírjával) gyakran locsolva szép pirosra sütöm. Ha sok zsír olvad ki belőle, azt pirítás előtt lekanalazom és széles szájú csatos üvegbe teszem, ha megdermedt, zsíros kenyérként végzi.

Párolt lilakáposztával, krumpli-, vagy paszternákpürével, esetleg egy finom zöldsalátával tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.