2011. április 17.

Sült kacsacomb


A sült kacsacomb a tyúksült mellett a vasárnapi ebédek másik nagy kedvence. Nem szoktam túlbonyolítani. A combokat megtisztítom, egy magasabb falú tepsibe helyezem, alaposan sózom, tekerek rá borsot, kb 1 dl bort öntök alá (száraz fehéret, vagy gyümölcsös rozét), alufóliával lefedem és 180ºC fokos sütőben (légkeverésen) addig sütöm, míg puha nem lesz (kb 1,5-2 óra). Leveszem a fóliát, emelem a hőmérsékletet 220 ºC-ra és a szaftjával (saját zsírjával) gyakran locsolva szép pirosra sütöm. Ha sok zsír olvad ki belőle, azt pirítás előtt lekanalazom és széles szájú csatos üvegbe teszem, ha megdermedt, zsíros kenyérként végzi.

Párolt lilakáposztával, krumpli-, vagy paszternákpürével, esetleg egy finom zöldsalátával tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.

9 megjegyzés:

4Gyerek írta...

hát igen, ha adva van sok kacsacupák.
ha meg nincs, akkor az egész kacsa úgy is finom ahogy nálunk készült.
abban teljesen egyetértünk, hogy nem kell agyonbonyolítani.

oceancowboy írta...

Kedves Hölgyem!

Átgondolva és átértékelve a tyúkcombbal kapcsolatosan, kifejtett meggondolatlan, megnyilvánulásomat, ezennel tudtára adom hogy meggondoltam magam. Kacsacombot akarok. Tettem mindezt azon hiányos információkat figyelembe véve, miszerint nem voltam tisztában, hogy Ön, a kulinaritást, és a gasztronómiát, olyan szinten űzi, többek között a szárnyasok vonatkozásában, melyekre szerény személyem soha nem lesz képes. Egy szó mint száz: kacsacombra fáj a fogam.

Mit tegyek? (a hűtőmbe csak halak tömkelege található)

OC

4Gyerek írta...

a Húsvéti receptajánlós játékba meghívlak. kérlek a részletekért látogass el hozzám. köszi.

Gabojsza írta...

Éva, köszönöm, törpölök rajta:-)
Péter, kérlek ne hozz zavarba...Remélem mihamarabb tudok egy kis kacsasülttel és tyúksülttel is szolgálni, hogy ne csak halat egyél:-)

nemeth-ek írta...

Kukkints be hozzám, vár egy meglepetés!

zorbaszirtaki írta...

Hölgyem Gratulálok!!
Nincs semmi túlbonyolítás, és rendkívül hiteles.Az őszinte és hozzáértő háziasszonyoké a jövő!

Névtelen írta...

Köszönöm a receptet :)
A családom igazán hálás érte.
Hála Neked jól sikerült a szülinapi kacsa vacsi.
Kinga
kezdő konyhatündér

Viktoria írta...

Ma ez volt ebédre, istenien sikerült.
Türelmesnek kell lenni!

Névtelen írta...

Kanoedves Gabojsza!

Köszönöm a receptet, isteni lett:) Kezdő háziasszonyként életemben először sütöttem kacsát, és az utolsó pillanatig nagyon aggódtam, hogy kiszárad a hús. Volt már szerencsém pár agyonszárított kacsacombhoz:( Ez azonban tökéletesen szaftos és omlós maradt 2 óra sütés után is. Jó volt látni, hogy a szüleim milyen elégedetten fogyasztják:)

Üdv,

Zsófi