2011. április 7.

Fűszeres, zabpehely morzsás tilápia filé


A tortilla chipsz-es bunda helyett, most fűszeres, zabpelyhes morzsa került a hal szeletekre.

Hozzávalók:
tilápia (vagy más hal) filé
tengeri só, citrombors
pár evőkanálnyi (házi) majonéz
zabpehely
frissen reszelt parmezán
aprított petrezselyemzöld
aprított snidling
reszelt citromhéj
olívaolaj

A halfilét megmosom, konyhai papírtörlővel szárazra törlöm. Ízesítem tengeri sóval, citromborssal és bekenem a (házi) majonézzel. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a halfiléket és elkészítem a fűszeres morzsát: a zabpelyhet elegyítem a reszelt parmezánnal, aprított petrezselyem zölddel és snidlinggel, reszelt citromhéjjal és annyi olívaolajjal, hogy ne legyen túl száraz a keverék. Rápúpozom a majonézes halfilékre és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, 10-12 percig sütöm. Salátával tálalom.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.