2011. április 8.

Töltött hagyma, avagy hagymát hagymával…


…avagy medvehagymával, újhagymával és pulykahússal töltött vöröshagyma

Hozzávalók 4 főre:
fejenként 1-2 méretes vöröshagyma
1 csokor medvehagyma
4 szál újhagyma
30 dkg darált hús (pulykacomb)
1 doboz mini mozzarella
olívaolaj
só, frissen őrölt bors

A vöröshagymát megpucolom, karalábévájóval üreget alakítok a belsejében. Az újhagymát és medvehagymát, meg a vöröshagyma kikapart belsejét felaprítom és olívaolajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, sózom, borsozom és kevergetve fehéredésig párolom. A hagymákat olívaolajjal kikent sütőtálba rendezem és mindegyiket félig betöltöm a hagymás-húsos töltelékkel. 3-4 mini mozzarella golyót rejtek a húsos töltelékbe, majd teletöltöm a maradék raguval. A tetejére is kerül pár mozzarella golyó és betolom a 180 fokos sütőbe, kb fél órára.
Külön élveztük, hogy a hagymaburok még ress maradt sütés után, így volt mit harapni rajta.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.