2011. április 8.

Hagymát hagymával…


…avagy medvehagymával, újhagymával és pulykahússal töltött vöröshagyma

Hozzávalók 4 főre:
fejenként 1-2 méretes vöröshagyma
1 csokor medvehagyma
4 szál újhagyma
30 dkg darált hús (pulykacomb)
1 doboz mini mozzarella
olívaolaj
só, frissen őrölt bors

A vöröshagymát megpucolom, karalábévájóval üreget alakítok a belsejében. Az újhagymát és medvehagymát, meg a vöröshagyma kikapart belsejét felaprítom és olívaolajon megdinsztelem. Hozzáadom a darálthúst, sózom, borsozom és kevergetve fehéredésig párolom. A hagymákat olívaolajjal kikent sütőtálba rendezem és mindegyiket félig betöltöm a hagymás-húsos töltelékkel. 3-4 mini mozzarella golyót rejtek a húsos töltelékbe, majd teletöltöm a maradék raguval. A tetejére is kerül pár mozzarella golyó és betolom a 180 fokos sütőbe, kb fél órára.
Külön élveztük, hogy a hagymaburok még ress maradt sütés után, így volt mit harapni rajta.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

2 megjegyzés:

Titi írta...

Ó, ez nagyon jó lehetett :)

4Gyerek írta...

hogy én mióta készülök már töltött hagymát készíteni...