2011. április 6.

Suppli al telefono


A panírozott, sült rizsgolyó olasz nevét a közepében található olvadt mozzarelláról kapta, amely fogyasztás közben úgy nyúlik, mint egy telefonzsinór. Maradék rizottó, vagy főtt rizs újrahasznosításra a kedvenc megoldásom.

Nem nagy kunszt elkészíteni, maradék főtt rizsbe (ezúttal medvehagymás rizottóba) keverek egy felvert tojást és 2 evőkanálnyi frissen reszelt parmezánt, egyszerre egy evőkanálnyi rizs masszát szétterítek a tenyeremben, a közepébe teszek egy golyó mini mozzarellát, gombóccá gyúrom és hagyományosan, liszt – tojás – panko morzsában bepanírozom, majd forró olajban, pár perc alatt kisütöm. És nyúúúlik a közepe, mint a telefonzsinór…

Belegondoltam, hogy pld. az unokám már nem fogja érteni miről beszélek, mert addigra aligha lesz még vezetékes telefon, hagyományos telefonzsinórral…

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.

5 megjegyzés:

4Gyerek írta...

aha, szóval máris unokára gyúrsz?

Bianka írta...

ÁÁÁÁ nagyon szeretm

Gabojsza írta...

Éva, fiatal nagymama lennék (Édesanyámnak ennyi idősen már volt unokája). Elvégre a nagylányom már 20 éves...de attól tartok, soká leszek még nagymama (pedig el tudnám viselni):-)
Bianka, mi is!

Zsuzsi írta...

Egyre jár az agyunk: én szombaton a sültzöldséges rizottót hasznosítottam így, de a rizottóba nem tettem tojást, a panír meg csak tojás-morzsa volt:-)

vero írta...

nekem a telefonksgyló jut eszembe róla, a 2 félgömbről, de hát már az sincs/sem lesz-