2010. december 18.

Sok volt…

Hétfő óta nyomom az ágyat és évek óta először fordult elő, hogy unatkoztam. Na nem úgy, de itthon tenni-venni nem volt erőm, már nem volt kedvem sem olvasni, sem tévézni, aludni sem igen tudtam, mert vízszintesben fulladok meg. Csütörtökre már úgy tűnt lábra állok, el is mentem totál-generálra (fodrász, körmös), hogy a másnapi szalagavató ünnepségen ne úgy nézzek ki, mint egy madárijesztő. Nem kellett volna, mert a kinti mínuszok hatására, péntek reggelre sokkal rosszabbul lettem. Az antibiotikumot zsigerből elutasítom, de az orvos megkérdezte, hogy akarok-e Bécsbe menni, mert ha nem kezdem el szedni, lehet, hogy fuccs a Karácsonyi terveimnek…hát tegnap elkezdtem, és nem akarom elkiabálni, de mára már kicsit jobban vagyok. Lehet, hogy tízévente bevállalom.
A tegnapi nap volt a mélypont. Nagylány szalagavató ünnepségén nem tudtam részt venni (itthon picsogtam), nem láthattam élőben, amint királylány ruhában végig lejti a táncot. Videón már végig néztem, gyönyörűen táncoltak és az én csibém volt a legszebb (gondolom minden anya ezt mondja).


Szintén tegnap zárult a Tetrabbit Kft karácsonyi nyúlhúsos receptversenye. A mezőny erős volt, afelől nem voltak kétségeim, hogy nem nagyon rúgok labdába, főleg, hogy miután mindent lefőztem és lefotóztam, akkor vettem észre, hogy basszus, KARÁCSONYI nyúlételek volt a kiírás, nem csupán főzzünk nyúlból valami jópofát…

Na mindegy, ezt lekéstem, de volt még egy esélyem, mert Facebook-os oldalukon lehetett szavazni a receptekre és csütörtökön a legtöbb szavazattal vezető recepthez képest a csicsóka krémlevesem nyúlkolbásszal 27 szavazattal a negyedik helyen állt. Úgy voltam vele, innen szép nyerni, megkértem az ismerőseimet, a blogom olvasóit, hogy szavazatukkal segítsenek.

Délután négyre ígérték az eredményhirdetést, négy óra hét perckor megszakadt az internet kapcsolatom…soha jobbkor…hívtam a szolgáltatót, perceken belül jött is egy emberük, kiderült, hogy tönkre ment a modem…kicserélték, fél hétre újra lett netem és látom, hogy Gabojsza konyhája, "Csicsóka krémleves csomboros nyúlkolbásszal" 109 szavazattal a közönségszavazás nyertese lett!
Ezúton is hálás köszönet mindenkinek, aki szavazott és bíztatott!

Nyereményem egy Bíró Lajos „Sok vagyok” szakácskönyv (már töviről-hegyire kiolvastam, a megjelenés másnapján megvettem)


és egy 10.000.-Ft értékű voucher a Bock Bisztóba. Köszönöm!

Bíró Lajos chef és a voucher. Fotó a Tetrabbit oldaláról.