2010. december 12.

Ne játssz az étellel!


…ezt szajkózták anyáink gyerekkorunkban. Pedig ha ezt mindenki betartaná, nem születnének ilyen alkotások és szegényebb lenne a világ.

A padlizsán zebrát Carl Kleiner svéd fotós honlapján találtam, van még pár jópofa „étel-játéka”. Nem mellesleg az Ő nevéhez fűződik az IKEA „A házi sütésű a legjobb” süteményreceptes szakácskönyve, mely sajnos csak svéd nyelven kapható. A karamelltorta  képe a konyhám falára is illene.


A szakácskönyv többi sütiképe itt látható.

7 megjegyzés:

ORsi írta...

igazad van, az étellel játszani igenis klassz dolog!

ezek szerint neked is napsárgaa konyhád van;)

4Gyerek írta...

ajajj, ha ezt 1 hónappal-5héttel korábban teszed közzé.
De sebaj, azért úgy is a csajszim zöldség teknőse végzett az élen az osztálytársak körében.

trendo írta...

Az étellel játszani jó, valóban.
De az étellel csak az játszik, aki sosem éhezett életében!Persze, hogy minden szülő azt kívánja, hogy gyereke, unokája sose nélkülözzön. De néha, mikor téliszalámis zsömléket, egész almákat, sőt narancsot látok az iskolák előtti szemetesekbe dobva, néha eltűnődök. Nem lenne néha egyszer-egyszer, ha gyermekeink (csak úgy játszásiból, persze...) megtapastalnának csak egyetlen napi éhezést? :)

Gabojsza írta...

Trendo, mélyen egyetértek!
Gyerekkoromban még megértem a jegyrendszert, a sorban állást az élelmiszerért és a nélkülözést is. Volt, hogy hetekig csak zsíros kenyér, sült krumpli volt, meg hársfa tea (az udvarunkon lévő hársfáról). A gyerekeim gyakorlatilag nem tudják mi az, hogy nincs. Nem is úgy értékelnek egy jó falatot, mint én...

trendo írta...

Köszönöm megértésedet és főleg, hogy nem gondoltad, a kritikám ellened vagy imádott gyermekeid ellened szólnának! Örüljün, hogy van mit enniük... :) De nem emiatt tértem vissza, hanem...

trendo írta...

Gabriella volt a legelső szerelmem!
(Jól meghógolyóztam, tízévesen…)
Elmúlt fél évszázad azóta (!)
és most Gabojsza főztjeit lesem…

(Névnapodon az én istenem éltessen:)

Gabojsza írta...

Szívből köszönöm! Tőled különösen jól esik a köszöntés:-)