2010. december 8.
Curry-s vörös lencse leves
Jó sűrű, ízes és gazdag leves lett, pedig nem is pürésítettem, csak jó pépesre főtt benne a lencse. Imádtuk!
Hozzávalók 4 főre:
2 ek olívaolaj
25 dkg vörös lencse
2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl kókusztej
1 liter szójatej (Picilány laktóz érzékenysége miatt)
1 evőkanálnyi currypor
só
A hagymát és fokhagymát tisztítás után apróra vágtam. A hagymát üvegesre dinszteltem az olívaolajon, majd rádobtam a fokhagymát és mikor megéreztem az illatát, rátettem a lencsét, rászórtam a curryport, összekevertem, majd hozzáadtam a félkörre szeletelt sárgarépát. Ráöntöttem a kókusz és szójatejet, felforraltam és kb 20 percig, immár takaréklángon főztem. Tálalás előtt sóval igazítottam az ízén. Tartalmas téli leves lett.