2010. december 31.

Lencsekosárka avokádókrémmel


Maradék lencsesalátából készítettem a szilveszteri asztalra. A lencsesalátához felvert tojást és reszelt parmezánt kevertem, szilikon muffin sütőformába simítottam és kosárka formára alakítottam egy kiskanál segítségével (az sem baj, ha nem egyformák, kicsit bénák, na jó: rusztikusak!). 180 fokos sütőben sültek 20-25 percet, rácson kihűltek, majd nyomózsákból formára nyomott, nem túl híg guacamole-val töltöttem (mivel az avokádó gyorsan oxidálódik, érdemes közvetlenül tálalás előtt betölteni, hogy megőrizze üde színét). Finom, kézzel is ehető partykaja.


Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

9 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Nekem tetszik, nem hiszem, hogy az otthoni ételek kritériuma a hibátlan forma.
Nekem így sem tűnt fel, hogy nem szabályos!
Megnéztem ma az új Herz termékeket, nem bánném ha leáraznák, már nagyon kíváncsi vagyok!
Boldog Új Évet kívánok és bőséges gasztro élményt jövőre is!

Limara írta...

Boldog Új Évet kívánok Neked és a családodnak!

Bianka írta...

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok

Gabojsza írta...

Köszönöm lányok, Nektek is!:-)

LauraAdamache írta...

La muuuulti multi ani si un an nou cu multa sanatate si realizari!! Cosuletele au iesit suuuperb!!!! Iti multumesc mult ca le-ai incercat si ca ti-au placut!!
Te pupic cu mare mare drag!!

Gabojsza írta...

Draga Laura, eu iti multumesc!:-)))
La multi ani! inca o data:-)))

Turák Kinga írta...

ez nagyon jó! Már csak szilikon forma kellene :D:D :D

Gabojsza írta...

Kinga, szilikon forma nélkül is meg tudod csinálni, csak akkor kend ki a sütőformát, vagy béleld ki sütőpapírral.

Turák Kinga írta...

okés! még receptgyűjtésben vagyok! :)