2011. augusztus 5.

Paradicsomos, fokhagymás sült padlizsán


Paradicsomos, fokhagymás sült padlizsán fetával

Szeretek mindent, ami benne van. Húsmentes, laktató, ízes. Mi kell még?  Talán egy pohár vörösbor!

Hozzávalók 4 főre:
2 nagy padlizsán
pár gerezd fokhagyma
olívaolaj
2-3 dl paradicsomlé, vagy házi ketchup
zellersó és frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem zöldje
2 szál zeller zöldje
csipet zellersó
100 g feta sajt, apróra kockázva

A padlizsánt megmosom, héjastól hasábokra vágom és egy serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítom, oldalanként néhány perc alatt. A padlizsán egy olajszivacs, így a második adag sütésénél biztosan pótolni kell az olajat a serpenyőben.
Megtisztítok néhány gerezd fokhagymát, vékony csíkokra vágom és beledugdosom a sült padlizsán hasábokba, mindegyikbe kettőt-hármat.


Egy tepsibe sorakoztatom, fűszerezem zellersóval, tekerek rá borsot, rákanalazom a paradicsomszószt, megszórom az aprított zeller zölddel, és betolom a 180 fokos sütőbe, 25-30 percre. Melegen tálalom, aprított petrezselyem zölddel meg a feta kockákkal megszórva.