![]() |
Paradicsomos, fokhagymás sült padlizsán fetával |
Szeretek mindent, ami benne van. Húsmentes,
laktató, ízes. Mi kell még? Talán egy
pohár vörösbor!
Hozzávalók 4 főre:
2 nagy padlizsán
pár gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 csokor petrezselyem zöldje
A padlizsánt megmosom, héjastól hasábokra
vágom és egy serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítom, oldalanként néhány perc
alatt. A padlizsán egy olajszivacs, így a második adag sütésénél biztosan
pótolni kell az olajat a serpenyőben.
Megtisztítok néhány gerezd fokhagymát, vékony
csíkokra vágom és beledugdosom a sült padlizsán hasábokba, mindegyikbe
kettőt-hármat.
Egy tepsibe sorakoztatom, fűszerezem zellersóval, tekerek rá borsot, rákanalazom a
paradicsomszószt, megszórom az aprított zeller zölddel, és betolom a 180 fokos
sütőbe, 25-30 percre. Melegen tálalom, aprított petrezselyem zölddel meg a feta
kockákkal megszórva.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.