Ez nekem olyan szerdai ebédre való. Hétfőn akad(hat) némi
vasárnapi maradék, kedden jöhet a húsmentes szekció, de szerda piacnap,
kötelező hentes látogatással és húsos ebéddel. A kiskőrösi Piac téren két hentes van, a Japi
baromfiboltját látogatom gyakrabban, nála nyúlhús is kapható. Nyúldagadót
szívesen veszek, a lányok is szeretik, jó kis husi, leggyakrabban töltöm valamivel és göngyölöm. Tudom, ez már divatjamúlt eljárás, de ez van, öregszem,
meg amúgy sem kell nekem mindig trendinek lennem.
Hozzávalók személyenként:
4 szelet nyúldagadó
1 ek szárított paradicsom morzsa*
2 szelet füstölt sajt
só, frissen őrölt bors
kevés vaj, vagy olívaolaj
konyhai frissentartó fólia
*A szárított paradicsomot – azt a fajtát, amely
csontszárazra sikeredett tavaly – robotgépben morzsává őrlöm és fűszernek
használom.
Kiterítek egy darab A4-es méretű konyhai frissentartó
fóliát, erre fektetem a megmosott, konyhai papírtörlővel szárazra itatott,
sóval, borssal fűszerezett nyúldagadókat úgy, hogy kicsit fedjék egymást és négyzetalakot
kapjak. Megszórom a paradicsom morzsával, ráfektetem a füstölt (edámi)
sajtszeleteket és a fólia segítségével feltekerem, a tekercse(ke)t kivajazott
(vagy kiolajozott) sütőtálba teszem (fólia nélkül!) és leöntöm a fűszeres paradicsomszósszal.
180-200 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percig sütöm. Szeletelve, krumplipürével
tálalom.
Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.