…mert a balzsamecet nem csak salátába való!
Hozzávalók:
1 csomag 3:1 lekvárzselésítő
Sterilizálom a lekváros üvegeket: nagyon alaposan
elmosogatom, még alaposabban elöblítem és tepsire sorakoztatom, az ugyanúgy
elmosott kupakokkal együtt. Betolom a 130 fokra előmelegített sütőbe és ott is
hagyom, míg elkészül a lekvár.
A szedret óvatosan megmosom és rozsdamentes, gondosan
elmosogatott fazékba teszem, összekeverem a nádcukorral, a lekvárzselésítővel
és forrástól számítva 3-5 percig főzöm, majd hozzáadom az alma balzsamot. Jól
elkeverem, rotyogtatom még 1-2 percig, majd kiveszem a sütőből a forró,
csírátlanított üvegeket és belemerem a lekvárt. Kupak mindegyikre, fejtetőre
velük 5-10 percre, majd vissza a már kikapcsolt sütőbe, ott hűlnek ki szép lassan,
másnapig, aztán mennek a kamrapolcra.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.