Hozzávalók:
1 csomag 3:1 lekvárzselésítő
Sterilizálom a lekváros üvegeket: nagyon alaposan
elmosogatom, még alaposabban leöblítem és tepsire sorakoztatom, az ugyanúgy
elmosott kupakokkal együtt. Betolom a 130 fokra előmelegített sütőbe és ott is
hagyom, míg elkészül a lekvár.
Ha friss szilvát használok, így járok el vele, elkészült
állapotában (forrón) várakoztatom, míg hozzákeverem a szederhez. Én tavalyi
szilvalekvárt használtam, így lényegesen lerövidült az elkészítési idő.
A szedret óvatosan megmosom és rozsdamentes, gondosan
elmosogatott fazékba teszem, összekeverem a nádcukorral, a lekvárzselésítővel
és forrástól számítva 3-5 percig főzöm, majd hozzáadom a szilvalekvárt.
Újraforralástól főzöm még 3-4 percig, hozzáöntöm és elkeverem benne a crème
de cassis-t, majd kiveszem a sütőből a forró, csírátlanított üvegeket és
belemerem az illatos lekvárt. Kupak mindegyikre, fejtetőre velük 5-10 percre,
majd vissza a már kikapcsolt sütőbe, ott hűlnek ki szép lassan, másnapig, aztán
mennek a kamrapolcra.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.