Megint lazac. Sok zöldséggel, nyáriasan.
Hozzávalók 6 személyre:
6 szelet bőrös lazacderék, filézve
2 nagy fej hagyma
piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
2-3 sárgarépa
pár gerezd fokhagyma
4 db jókora, érett paradicsom
2 dl száraz fehérbor
só, frissen őrölt bors
aprított, friss petrezselyem
6 szelet bőrös lazacderék, filézve
2 nagy fej hagyma
piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
2-3 sárgarépa
pár gerezd fokhagyma
4 db jókora, érett paradicsom
2 dl száraz fehérbor
só, frissen őrölt bors
aprított, friss petrezselyem
A zöldségeket vékonyan
felszeletelem. Egy akkora tepsit, amiben a hal kényelmesen elfér, kibélelek a hagyma szeletekkel, ráfektetem a sózott-borsozott halat (bőrös felével felfelé)
a hal szeletekre (és közéjük) halmozom a szeletelt
sárgarépát,
és a háromféle paprikát,
majd a paradicsomot és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Lazán sózom, borsozom,
meglocsolom a borral és forró (180 fokos) sütőben 50-60 percig sütöm, míg
szépen megpirul. Megszórom friss, aprított petrezselyemmel és vajas krumplival,
vagy puliszkával tálalom.
Készült már pontyból is.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.