2011. augusztus 21.

Aszalt paradicsomos, kecskesajtos nyúlgombóc



Telnek a napok, vészesen közeledik az a bizonyos augusztus végi reggel, mikor Nagylány elutazik, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait a messzi Dániába. Egyre inkább az Ő kívánsága szerint készülnek a reggelik, ebédek, vacsorák… Gyerekkoromban gyakran ébredtem frissen sült fasírt illatára, azt az érzést idéztem fel, mikor aszalt paradicsomos, kecskesajtos gombócokat sütöttem reggelire, nyúlhúsból.

Hozzávalók 4 főre:
1 kg kicsontozott nyúlhús
12 dkg érlelt kecskesajt, reszelve
1 marék szárított paradicsom
1 ek morzsolt oregano
1 tojás
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
olaj a sütéshez

A szárított (aszalt) paradicsomot késes robotgépbe morzsává darálom. A darált nyúlhúst keverőtálba teszem, és jól összedolgozom a többi hozzávalóval. 1-2 órát (vagy akár egy éjszakát) hűtőben pihentetem a masszát, hogy összeérjenek az ízek, majd nedves kézzel gombócokat formázok belőle és forró, bő olajban pirosra sütöm.
Reggelire ettük, friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával.

3 megjegyzés:

Notburga írta...

Hú, ez megint nagyon finom lehet... de honnan vegyek én nyúlhúst? (Naschmarkt oly messze...)

Petra írta...

Nagyon jól hangzik, gondolom nyúlhús helyett mással is ki lehet próbálni. Az ötlet tetszik. :)))

Bianka írta...

Nagyon ötletes