Telnek a napok, vészesen közeledik az a bizonyos augusztus
végi reggel, mikor Nagylány elutazik, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait a
messzi Dániába. Egyre inkább az ő kívánsága szerint készülnek a reggelik, ebédek,
vacsorák… Gyerekkoromban gyakran ébredtem frissen sült fasírt illatára, azt az
érzést idéztem fel, mikor aszalt paradicsomos, kecskesajtos gombócokat
sütöttem reggelire, nyúlhúsból.
Hozzávalók 4 főre:
12 dkg érlelt kecskesajt, reszelve
1 marék szárított paradicsom
1 ek morzsolt oregánó
1 tojás
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
olaj a sütéshez
A szárított (aszalt) paradicsomot késes robotgépbe morzsává
darálom. A darált nyúlhúst keverőtálba teszem, és jól összedolgozom a többi
hozzávalóval. 1-2 órát (vagy akár egy éjszakát) hűtőben pihentetem a masszát,
hogy összeérjenek az ízek, majd nedves kézzel gombócokat formázok belőle és
forró, bő olajban pirosra sütöm.
Reggelire ettük, friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.