Hozzávalók:
egy darab vörös tonhal
filé
2 ek szezám olaj
2 ek olívaolaj
fehér és fekete szezámmag
frissen őrölt bors
Maldon sópehely
a tálaláshoz zöldsaláta
A szobahőmérsékletű halat kocka alakúra
alakítom (a leeső darabokból készülhet tonhaltatár), tekerek rá borsot, minden oldalát bekenem
szezám olajjal és meghempergetem a fehér és fekete szezámmag keverékében. Egy
serpenyőt kikenek olívaolajjal, amikor már füstöl, pár perc alatt körbepirítom
rajta a vaskos filét.
A tonhalnak egy elfogadható elkészültségi fokozata létezik:
véres, mert megsütve kiszárad, azt meg nem szeretjük, ugye?
Pár perc pihentetés után vékonyan
felszeletelem és zöld salátaágyon tálalom, Maldon sópehellyel megszórva.
A METRO Vevőakadémia
halas kurzusán készítettem.