2010. november 29.

Spenótos, sajtos-sonkás nyúldagadó


Karácsonykor is asztalra tenném.

Hozzávalók:
friss spenót
szeletelt füstölt, főtt sonka
nyúldagadó (annyi darab, ahány tekercset készítek)
füstölt sajt, kis rudacskákra vágva
szeletelt bacon
só, bors

Kiterítem egymás mellé a nyúl dagadókat, sózom, borsozom, betakarom friss spenót levelekkel, majd egy-egy szelet sonkával, még egy sor spenót levél és mindegyikbe teszek egy–egy füstölt sajt rudat, majd feltekertem. Bacontakaróban, sütőtálban egymás mellé fektetve, 180 fokos sütőben kb fél óra alatt szép pirosra sütöm. Salátával tálalom. 

5 megjegyzés:

Dia írta...

Fantasztikus!!!

Zsiri írta...

Nagyon guszta, a fotó is szenzációs :)

Névtelen írta...

A nyúlnak melyik része a dagadó? Nálunk sokszor van nyúl, s szeretnék új recepteket!
pepita

trendo írta...

Megmondta az öreg Gadó,
jó étel a nyúldagadó! :)

Turák Kinga írta...

nagyon jól néz ki!!!