2010. november 17.

Sajtkrémes spenóttorta


Gyors, egyszerű, finom és még egészséges is. Abból készült, amit épp találtam a hűtőben, miután „főzésileg” pár napig távol voltam.

Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
1 csomó újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó friss spenót (kb 25 dkg)
10 dkg füstölt sajt, apróra kockázva
1 doboz natúr krémsajt (125 g)
6 tojás
só, bors ízlés szerint

Az olívaolajon megdinsztelem a zöldjével együtt felkarikázott újhagymát, majd rádobom a felszeletelt fokhagymát és az alaposan megmosott spenótot. Ha a spenót összeesett, eloltom a tüzet alatta. Egy tálba felverem a tojásokat, belekeverem a sajtkrémet, majd a kis kockákra vágott füstölt sajtot, végül beleforgatom a hagymás-fokhagymás spenótot. Ízesítem sóval, borssal, beleöntöm a masszát egy szilikon tortaformába (vagy bármilyen sütőformába, ha nem szilikon, tessék kivajazni!) és betolom a 160 fokos sütőbe kb 40 percre, illetve míg szép pirosra sül. Hidegen, melegen, szendvicsbe, magába, ahogy tetszik:-)

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Mesés

Sári mama írta...

Ezt a finomságot még azok is meg fogják enni, akik a spenótot csípőből elutasítják. Ki fogom próbálni. Köszönöm!

trendo írta...

Nagyon gusztusosan kínáltatja magát!

Névtelen írta...

Nagyon jól hangzik, hétvégén megsütöm. De mekkora doboz krémsajt kell hozzá?

Kriszta írta...

Nagyon jól néz ki,úgy megkóstolnám:-)

Gabojsza írta...

A 6 tojáshoz 125 g krémsajtot használtam.