![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj66FPtT4eGgPRW8YAwIvKA_zOYPw_3Wov2W1sEyNCdrkQ-PIReajxCNFGXN7yX0v22JXPGFr7QX6DDaAwUKPJSxIfOT0bYjJMvdhPxX8GdcbH5CeidHECLkFSsOpnCd9hRC1CsS5Xp2Q6p/s1600/ricotta_parmez%C3%A1n.jpg)
Hozzávalók:
250 g ricotta
130 g friss, házi morzsa, plusz valamennyi a hempergetéshez
65 g frissen reszelt parmezán
1 tojás
frissen őrölt bors, ízlés szerint
egy csomó petrezselyem zöld, aprítva
maréknyi medvehagyma levél, aprítva (szezonban friss, most fagyasztott)
a parmezánnak köszönhetően nem kellett sózni
Összekeverem, golyózom, zsemlemorzsába hempergetem, majd bő, forró olajban kisütöm.
Innen ötleteltem, de a biztonság kedvéért tettem bele tojást is, mert nincs nagyobb méreg, mint mikor az olajban sülés közben atomjaira esik szét egy sereg golyóbis…a medvehagyma hirtelen ötlet volt, megláttam a mélyhűtőben, mikor vettem ki a petrezselymet.