2009. november 6.

Sült ricottás parmezán golyók


Hozzávalók:
250 g ricotta
130 g friss, házi morzsa, plusz valamennyi a hempergetéshez
65 g frissen reszelt parmezán
1 tojás
frissen őrölt bors, ízlés szerint
egy csomó petrezselyem zöld, aprítva
maréknyi medvehagyma levél, aprítva (szezonban friss, most fagyasztott)
a parmezánnak köszönhetően nem kellett sózni

Összekeverem, golyózom, zsemlemorzsába hempergetem, majd bő, forró olajban kisütöm.

Innen ötleteltem, de a biztonság kedvéért tettem bele tojást is, mert nincs nagyobb méreg, mint mikor az olajban sülés közben atomjaira esik szét egy sereg golyóbis…a medvehagyma hirtelen ötlet volt, megláttam a mélyhűtőben, mikor vettem ki a petrezselymet.