![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdpZG9-Y9C5w82eOXE_DxWLDREkgCkMNN3dSL3g7vdPjbQTr6n8hS0flqMTRVZfsaLJmreilX2xR_3neMzIhzOPhECGKpeyi1ekiOQEegSFc9DJscfYFBhtGJwdYWq8LQAhDceNqY4sNrc/s1600/brie-radicchio2.jpg)
Egy hét után végre, újra a konyhában! Nem boeuf bourguignon-al kezdtem, csak egy finom tarte-al, mely könnyű vacsora lett, egy nehéz hét záróakkordja.
Féltem, hogy a radicchio keserű lesz, de mennyei volt együtt az olvadt brie-vel, a narancsos olíva pedig feltette az i-re a pontot. Maldon só rajongásom megdőlni látszik, mert ezen a tarte-on a fleur de sel olyan, de olyan jó volt...
Hozzávalók:
1 tekercs kész leveles tészta
1 kis fej radicchio
brie szeletek
tengeri só (most a fleur de sel a jó választás)
frissen őrölt bors
narancsos olívaolaj
A tésztát téglalap alakúra vágom és sütőpapíros tepsire helyezem. Könnyedén sózom, borsozom, és meglocsolom pár csepp narancsos olívaolajjal.
A radicchiot félbe vágom és vékonyan felszeletelem, majd a brie sajtszeletekkel felváltva a tésztára rendezem. Meghintem egy kis fleur de sel-el, frissen őrölt fekete borssal és még pár csepp narancsos olívával. 200 °C -on sütöm 10-15 percig, vagy amíg a tészta szép, aranyszínű lesz. Azonnal tálalom (most magában, de egy egyszerű zöld salátával is el tudnám képzelni).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfwtdcgTeXRR67Mfrln1Xh7SrCKqvVuJAz0X7VL6ovvXH12ZeKME8Y4LvwbwQpUD1XuFnrDgIiFde5o-EOx92DUbF51Z8lpKrHVrRvfx0oRkuXk5ZzpFjR-ZkXMpEwSFtHZUAlfAFU1G1s/s1600/brie-radicchio.jpg)
Innen a recept.