2009. november 24.

Nutellás keksz


Beterveztem a nutella házi változatának előállítását, de még előtte el akartam használni a maradék bolti változatot. Sütés előtt nagyon nuttelás volt az íze, sütés után már inkább csokis keksznek tűnt, de a lányoknak nagyon ízlik. A hozzávalókat 14 kekszhez adta meg a recept, én egyből dupla adagot készítettem, aztán másnap meg kellett ismételni, közkívánatra:-)

Hozzávalók:
125 g liszt
2 tojás
80 g vaj
2 ek cukrozatlan kakaó (én Valrhonát használok)
2 ek nádcukor
75 g nutella
1 kk sütőpor

Habosra keverem a tojásokat a cukorral, hozzákeverem az olvasztott, kihűlt vajat, hozzászitálom a kakaóport (így nem lesz csomós), majd belekeverem a nutellát és végül a sütőporos lisztet. Egy lágy massza lesz belőle, amit legalább fél órára érdemes hűtőben dermeszteni, majd villámgyorsan, hogy kezem melegétől minél kevésbé puhuljon, diónyi golyókat formázok és sütőpapíros tepsire helyezem őket, egymástól tisztes távolságba.
Tepsistől legalább negyedórára visszateszem a hűtőbe, ezalatt felmelegítem a sütőt 170 fokra, majd 12-15 perc alatt megsütöm.

4 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Házi nutella?! Honnan szerzel annyi adalékanyagot és ízfokozót ami kell bele?

Caveman írta...

Ha jól emlékszem Dolce Vita rengeteg kekszes receptje közül valamelyiknél írtak egy egyszerű trükköt.
A keksztésztát megfelelő átmérőjűre gyűrt hengerként kell berakni a hűtőbe. Utána mikor kiveszed már csak vizes késsel kell vagdalni és így nem melegíted föl a kezeddel.

A házi nutella receptet meg én is nagyon várom. Az egész család függő :D Feleségem evőkanállal én kenyérrel, gyerek meg a kávéskanállal jár rá állandóan. De vödrös kiszerelést nem merek venni, az már durva lenne ;)

sedith írta...

Vár valami nálam!:) A kekszek gyönyörűek. :)

Judith írta...

Jujj, de jol neznek ki! Vihetem? Marmint a receptet?