2009. november 9.

Brokkolival töltött krumpli

Hozzávalók 4 főre:
4 db közepes méretű krumpli
1 kis fej brokkoli
1 tk dijoni mustár
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
só, frissen őrölt bors
kevés vaj, a sütőtál kikenéséhez

A krumplit megmosom és majdnem puhára főzöm. Hagyom kicsit hűlni, meghámozom, elfelezem és egy kiskanállal, vagy karalábévájóval üreget készítek a minden félkrumpliba, majd egy kivajazott sütőtálba sorakoztatom őket. Közben a brokkolit rózsáira szedem és enyhén sós vízben megfőzöm (a brokkoli szárát félreteszem más étel készítéséhez), lecsöpögtetem, villával összetöröm és összekeverem a krumpliból kivájt részekkel, a dijoni mustárral, felvert tojással és a reszelt sajt felével. Ízesítem sóval, borssal, a masszát betöltöm a kivájt krumplikba, a tetejüket megszórom a maradék reszelt sajttal és betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt kicsit megpirul. Fokhagymás tejföllel tálalom.

GoodFood recept.