Mamma sörös kenyerét sütöttem meg ma este.
(dagasztás nélkül, sütőporral)
360 g liszt (B55)
2 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk só
1,5 ek cukor, ez kicsit soknak bizonyult, legközelebb kevesebbet használok
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt fehér bors
1 db tojás
360 ml sör
A sütőt 180 °C-ra előmelegítettem.
A hozzávalókat kézi mixerrel nem túl simára kevertem, beleöntöttem egy szilikon szögletes formába és betettem a sütőbe. Nálam 60 perc alatt készre sült.
Kiborítottam a formából a kenyeret és a tetejét hideg vízzel egy ecsettel bekentem.
(dagasztás nélkül, sütőporral)
360 g liszt (B55)
2 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk só
1,5 ek cukor, ez kicsit soknak bizonyult, legközelebb kevesebbet használok
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt fehér bors
1 db tojás
360 ml sör
A sütőt 180 °C-ra előmelegítettem.
A hozzávalókat kézi mixerrel nem túl simára kevertem, beleöntöttem egy szilikon szögletes formába és betettem a sütőbe. Nálam 60 perc alatt készre sült.
Kiborítottam a formából a kenyeret és a tetejét hideg vízzel egy ecsettel bekentem.
Nagyon gyors, finom fűszeres. Legközelebb sütök bele fekete olívabogyót és (esetleg) sajt vagy bacon kockákat.
Sör kísérettel és anélkül is nagyon finom!
Sör kísérettel és anélkül is nagyon finom!