2007. június 17.

Vasárnap esti kenyérsütés



Mamma sörös kenyerét sütöttem meg ma este.
(dagasztás nélkül, sütőporral)

360 g liszt (B55)
2 tk sütőpor
½ tk szódabikarbóna
1 tk só
1,5 ek cukor, ez kicsit soknak bizonyult, legközelebb kevesebbet használok
1 tk őrölt kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt fehér bors
1 db tojás
360 ml sör

A sütőt 180 °C-ra előmelegítettem.
A hozzávalókat kézi mixerrel nem túl simára kevertem, beleöntöttem egy szilikon szögletes formába és betettem a sütőbe. Nálam 60 perc alatt készre sült.
Kiborítottam a formából a kenyeret és a tetejét hideg vízzel egy ecsettel bekentem.
Nagyon gyors, finom fűszeres. Legközelebb sütök bele fekete olívabogyót és (esetleg) sajt vagy bacon kockákat.
Sör kísérettel és anélkül is nagyon finom!

1 megjegyzés:

Mamma írta...

Jé, csak most látom a kenyeredet:-) Örülök, hogy kipróbáltad a vegyes fűszerekkel, legközelebb én is így sütöm.
Én barna sört tettem hozzá, az még édesebb. Jól *elszaladt* a kezem, lehet, hogy a cukor mennyiségét korrigálnom kell:-))