2007. június 28.

Meggyes piskóta

















Egész héten nem főztem, nem csak a meleg miatt, hanem mert Édesanyám ellátott finomságokkal, így max. a mikrót kellett dolgoztatni. Tegnap azért sor került egy nagyon egyszerű meggyes piskóta elkészítésére:

Hozzávalók:
10 dkg vaj
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
½ csomag sütőpor
1 tál meggy, kimagozva
kevés fahéj

A puha vajat habosra kell keverni a cukorral, majd egyenként hozzáadni a tojássárgájákat. Külön edényben habbá verni a tojás fehérjét, óvatosan összeforgatni a cukros-tojásos habbal, majd egyenként belekanalazni a 6 kanál lisztet, amihez előzőleg hozzáadtuk a sütőport. A meggy lazán bele lett keverve, az egész belesimítva egy tepsibe és finoman megszórva fahéjjal, 180 fokos sütőbe sült kb 35-40 percet. Lehet rá szórni porcukrot, de anélkül is nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: