2007. június 18.

(Jó)szolgálati közlemény

Kedves alkotókedvű társaim figyelmébe ajánlanám az Elekes Gyula székelyudvarhelyi tűzzománc művész által vezetett TŰZZOMÁNC ALKOTÓTÁBORT, 2007 július 9 és 14 között.
Elekes Gyula tűzzománc művész Székelyudvarhelyen született és jelenleg is ott él. Tanulmányait Marosvásárhely után német és spanyol magániskolákban, alkotóműhelyekben végezte, dolgozott tűzzománcozást oktató tanárként Ausztriában, Németországban és Spanyolországban. Jelenleg a székelyudvarhelyi művelődési központot vezeti.

Munkái a világ számos országában megtalálhatók, Tihanytól az Egyesült Államokig. Magyarországon rendszeresen vezet nagy sikerű tűzzománc alkotótáborokat. Idén, a Bács-Kiskun megyei Kaskantyú ad otthont az alkotótábornak. Kaskantyú Kecskeméttől kb 40 km-re, Kiskőröstől 8 km-re található település, a Kiskunsági Nemzeti Park közvetlen szomszédságában. 
Messziről jött alkotó-táborozóknak szálláslehetőség egy összkomfortos, igényesen kialakított, felszerelt konyhával rendelkező tanyán, önellátással. (kérés esetén küldök képeket a szálláshelyről és bővebb infót!)
Szállásdíj: 2000Ft/nap/fő, de van lehetőség napi 450 Ft-ért kétfogásos ebédre.
Az alkotótábor díja: 2200 Ft/nap/fő. Az elkészített művek hazavihetők.
Jómagam két évvel ezelőtt vettem részt egy alkotótáborban és óriási élmény volt. Bár nem tudok rajzolni, olyan „művek” születtek egy hét alatt, amikre nagyon büszke vagyok!
Mindenkinek jó szívvel ajánlom: azoknak is, akik valamilyen más műfajt gyakorolnak (üvegfestés, tiffany technika) de olyanoknak is akik még sosem próbálták ki magukat a konyhán kívül más alkotó tevékenységben!