A sült zöldség cukkini - új lilahagyma - sárgarépa trióból készült.
Ma reggel elkészítettem a roládod: beszórtam a husit friss, aprított rozmaringgal, felvert tojást kentem rá, befedtem sonka szeletekkel, így sülés után ragaszkodnak egymáshoz és ha felszeletelem, nem esik szét az egész. A téglalap alakú husi egyik végére a sonkára sajtrudak kerültek, az egészet szorosan feltekertem és belecsomagoltam alufóliába. Így ment a sütőbe, 220 fokra kb 1 órára, egy magasabb falú tepsibe, húslevesbe párolódott. Majd kicsomagoltam, visszatettem a tepsibe egy rácsra és szép pirosra sütöttem. Most nem volt itthon szeletelt bacon, bár jót tett volna a roládnak, ha szalonnába van tekerve.
A körethez a zöldségeket felszeleteltem-kockáztam, megszórtam kevés sóval, borssal, mediterrán fűszerkeverékkel, ezt erősítendő friss rozmaringgal és kevés olívaolajjal, sütőben megsütöttem.
Amikor kivettem a sütőből és megkóstoltam, annyira finom volt, főleg a sült sárgarépa, hogy megettük magában. Azóta több zöldséget sütök, így másnap a maradékot botmixerrel megdolgozva, tejszínnel-sajttal összeforralva tésztamártás lesz belőle.
Ezt ettük utána. Édesanyám sütötte meggyes süti saját termésű meggyből.