2007. június 18.

Tejfölös-kapros töltött cukkíni gomba ágyon


Lehet, hogy szebben fotózható ételeket kellene készítenem....Mert a fotó alapján nem tudom kinek támadna kedve elkészíteni ezt a (nem csak szerintem) nagyon finom töltött zöldséget.
Ez az ebéd (is) úgy született, hogy kinyitottam a Buday-féle kék dobozt, ami nálunk fehér és hűtőszekrénynek hívnak és találtam benne 2 cukkinit meg fél kiló gombát, a fagyasztó fiókban meg volt darált hús (fél kiló), tejföl, hagyma meg kapor mindig akad itthon.

Kevés olajon megpároltam 1 fej apróra vágott hagymát, rádobtam a feldarabolt gombát és majdnem készre pároltam só, bors társaságában. Másik serpenyőben pároltam a darált husit, ízesítettem sóval, borssal, kevés fokhagyma granulátummal (mert friss fokhagymát lusta voltam pucolni) és aprított kaporral. A cukkínit hosszában kettévágtam és kikapartam a belsejét.
Egy jénai tálat kikentem vajjal, beletettem a párolt gombát és rá a hússal megtöltött cukkini hajókat. Kapott a tetejére egy nagy doboz tejfölből és 25 dkg reszelt sajtból kevert masszát és eltöltött úgy 40 percet a 220 fokos sütőben. Tálaláskor még reszeltem rá Grana Padano sajtot, ami régóta tanyázik nálunk és már olyan kemény, hogy fegyvernek is beválna…
Egy pohár száraz, kiskőrösi Chardonnay társaságában fogyott el.

Nincsenek megjegyzések: