2007. június 2.

Bazsalikomos - fokhagymás pácolt sajt


Aki még nem szagolt bele egy csokor friss bazsalikomba, kihagyott egy olyan élményt ami nélkül lehet, de nem érdemes élni!...Újra elolvasva Aubergine felhívását a VKF! V. fordulójára rájöttem, hogy ezzel a recepttel mégsem pályázhatok, mert az egyik kedvencem, a bazsalikom zöldfűszer és ez kizáró ok…Így nincs más hátra, pályamű következik holnap, amikor is malachúst fogunk grillezni.

Hozzávalók:
semleges ízű sajt (én leggyakrabban mini mozarella golyókat, vagy fetát pácolok)
fokhagyma
egész bors
extra szűz olivaolaj
és friss BAZSALIKOM, a nagy kedvenc

Egy (csatos) üveg alját kibélelem friss bazsalikom levelekkel, rászóróm a kockákra vágott sajtot, pár gerezd fokhagymát, szemes fekete borsot. Következik újabb sor bazsalikom levél, sajt kocka, fokhagyma, bors, mindaddig, míg az üveg meg nem telik. Ekkor felöntöm a legjobb, saját magánimportból származó házi, extra szűz dalmát olíva olajammal, lezárom az üveget, beteszem a hűtőbe és úgy 3 napig rá sem nézek. A negyedik napon meg általában el is szokott fogyni némi olivabogyó, friss baguette és vörösbor társaságában.
A visszamaradt olaj újrahasznosítható egy újabb adag elkészítéséhez, vagy saláta öntethez. Ha sikerül olyan helyre pakolnom a hűtőben, hogy 2-3 hétre is "megfeledkezzek" róla, na akkor a legjobb! Bár 3-4 hétnél tovább még sosem bírta :-)
Ideális party falatka egy kocka görögdinnyére szúrva!

4 megjegyzés:

pamina írta...

Ide válaszolok: egy állandó olvasód már biztosan van :P , nagyon kedvelem a blogodat, hasonló az ízlésünk. És nálam is sokat számít a gyerekeim véleménye :D

gabojsza írta...

Köszönöm az elismerő szavakat! Igazán rám fér egy kis bíztatás...

Névtelen írta...

Kedves Gabojsza! Nagyon köszönöm a pácolt mozzarella receptet, ajándékba készítettem el az egyik barátnőmnek, nagy sikere volt! További jó főzést Neked, én biztos olvasni fogom mindig az írásaidat :)

Gabojsza írta...

Nagyon köszönöm, őszintén örülök, hogy örömöt szereztél vele!:-)))