Karácsonyi nagy trakta utáni üde kis party falatka.
Szilveszteri büféasztalon is megállja a helyét, de akár nyár közepén is
bevethető egy grill party előételeként.
Hozzávalók 6-8 főre:
1 rusztikus baguette, vagy gyökérkenyér
Hozzávalók 6-8 főre:
1 rusztikus baguette, vagy gyökérkenyér
kevés olívaolaj
2 db érett avokádó
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 zöld citrom (lime)
1 deci tejszín
só
frissen őrölt bors
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 zöld citrom (lime)
1 deci tejszín
só
frissen őrölt bors
5 dkg kéksajt (gorgonzola, stilton, roquefort vagy danish
blue)
fél gránátalma magjai
Sütök egy gyökérkenyeret, másnap felszeletelem, tepsire
sorakoztatom, a szeleteket meglocsolom kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben
pár perc alatt megpirítom. Az avokádót kettévágom, kiszedem a magját és
kikanalazom a húsát. Tálba teszem, villával összetöröm és meglocsolom a lime
levével. A hagymát felaprítom, a fokhagymát pépesre reszelem, a kimagozott
chili paprikát pedig vékony forgácsokra aprítom és hozzáadom az avokádóhoz.
Ráöntöm a tejszínt, és botmixerrel pépesre keverem a világoszöld színével
ártatlannak tűnő, de a chili paprika miatt izmos kencét. Amikor kész, sózom,
borsozom, megkenem vele a kihűlt pirítósokat, megszórom kéksajt darabkákkal és
a gránátalma magjaival.