2016. december 8.

Fetás, mozzarellás, újhagymás töltött gomba fekete olajbogyóval


Imádom a gombát. A vadgombákat különösen, de ha szép csiperkét látok a piacon, vagy a boltban, általában veszek, „majd lesz valami belőle” címmel... leggyakrabban töltött gombaként végzik, a töltelék meg az lesz, amit épp találok a hűtőben.
Most feta, újhagyma és mozzarella került a (csiperke) kalapba, meg némi fekete, magozott olajbogyó, ami nem rontott rajta. Sőt.

Hozzávalók :
gomba (csiperke, vagy barna csiperke)
pár szál újhagyma
feta sajt
mozzarella
frissen őrölt bors
maréknyi fekete, magozott olajbogyó
kis csokor petrezselyemzöld, a tálaláshoz

A konyhakész gombák szárát eltávolítom, helyükre teszek a kis kockákra vágott fetából, mozzarellából és aprított újhagymából, meg dugdosok mindegyikbe 1-2 szem olajbogyót. Sütőtálba helyezem, tekerek rájuk borsot és 200 C-fokos sütőben addig sütöm, míg megolvad a sajt és picit megpirul a teteje. Aprított petrezselyemzölddel megszórva, egy pohár száraz fehérborral tálalom.

További töltött gomba receptek ITT.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez: itt. Kattintsd a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Az Instagramon gabojszagyepes néven találsz meg.