Imádom a gombát. A vadgombákat különösen, de ha szép csiperkét látok a piacon, vagy a boltban, általában
veszek, „majd lesz valami belőle” címmel... leggyakrabban töltött gombaként
végzik, a töltelék meg az lesz, amit épp találok a hűtőben.
Most feta, újhagyma és mozzarella került a (csiperke) kalapba, meg némi fekete, magozott olajbogyó, ami nem rontott rajta. Sőt.
Most feta, újhagyma és mozzarella került a (csiperke) kalapba, meg némi fekete, magozott olajbogyó, ami nem rontott rajta. Sőt.
Hozzávalók :
gomba (csiperke, vagy barna csiperke)
gomba (csiperke, vagy barna csiperke)
pár szál újhagyma
feta sajt
mozzarella
frissen őrölt bors
maréknyi fekete, magozott olajbogyó
kis csokor petrezselyemzöld, a tálaláshoz
A konyhakész gombák szárát eltávolítom, helyükre teszek a
kis kockákra vágott fetából, mozzarellából és aprított újhagymából, meg
dugdosok mindegyikbe 1-2 szem olajbogyót. Sütőtálba helyezem, tekerek rájuk
borsot és 200 C-fokos sütőben addig sütöm, míg megolvad a sajt és picit
megpirul a teteje. Aprított petrezselyemzölddel megszórva, egy pohár
száraz fehérborral tálalom.
További töltött gomba receptek ITT.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez: itt. Kattintsd a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Az Instagramon gabojszagyepes néven találsz meg.
További töltött gomba receptek ITT.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez: itt. Kattintsd a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Az Instagramon gabojszagyepes néven találsz meg.