Sokszor, sokféleképpen készítettem már, ez a változata
különösen jól sikerült. A facebookon kérték többen a receptet, íme:
Hozzávalók:
250 g tészta (most cérnametélt)
3 tojássárgája
fél liter tej
1 csomag dr5ker bourbon vaníliás pudingpor (számomra ez a
legvállalhatóbb fajta, semmi műadalék nincs benne)
3 ek nádcukor
2 maréknyi fagyasztott eper
1 tk vanília esszencia
2-3 alma, hámozva, magozva, szeletelve
diónyi vaj a sütőtál kikenéséhez
porcukor a tetejére
A tésztát kifőzőm, az almákat hámozás után kimagozom, szeletelem. Fél
liter tejben, 3 ek nádcukorral megfőzöm a pudingot, kicsit hagyom hűlni, majd elkeverem benne a 3
tojássárgáját, belekeverem a vanília esszenciát (egy kis plusz vanília íz nem árt neki), a főtt tésztát, és jól összekeverem.
Egy kivajazott sütőtál, vagy tepsi aljára teszek egy
réteg pudingos tésztát (kb. a felét), ráteszem az epreket, befedem a maradék
tésztás keverékkel, a tetejére a szeletelt alma kerül. 180 C-fokos sütőben
addig sütöm, míg egy kis színt kap az alma (20-25 perc). Langyosan, a tetejét porcukrozva az
igazi, egy gombóc vanília fagyival.