2012. november 30.

Vákuumozok. Mindent!



Elegem van a molyokból! Két éve volt már egy kemény meccsünk, de tavaly szerencsére egy élelmiszer moly sem találta meg a konyhámat. Idén minden képzeletet felülmúló támadásba kezdtek, a csúcspont augusztusban volt, de még most is találok itt-ott példányokat, amiken látszik, hogy „eltették magukat jövőre”. Érthetetlen módon abban a szekrényben akad a legtöbb, ahol gyakorlatilag semmilyen élelmiszert nem tárolok, csak a sütőformákat, szilikon formákat, meg egyéb sütési kellékeket. Nem kevés pénzt adtam ki molycsapdákra, de hogy ne kelljen MINDENT kidobnom, elkezdtem levákuumozni az alapanyagokat. Ezzel nem csak a molyoktól védem meg őket, hanem elkerülöm pld. a dióféléknél az idő előtti avasodást, mert a vákuumozással a legtöbb élelmiszer eltarthatósága akár az ötszörösére emelhető.  Vákuum alá került a rizs, az aszalt gyümölcsök és a szárított paradicsom, a megkezdett darabos gyümölcstea, a zabpehely, a csokicsepp. Van, amit nem érdemes (pld. a 200 forintos rizst), de egy Acquerello rizst kidobni, mert molyos…na az már drágább mulatság, mint a vákuum fólia.

Ebben a webáruházban minden árkategóriában kapható vákuumozó készülék, és fóliák.

Pusztuljanak a molyok!

3 megjegyzés:

ozon írta...

Nem akarlak elkeseríteni, de átrágják. Nálunk még az alufólás gyári dobozt is...

Névtelen írta...

Kedves Gabojsza,

nem szeretnélek megbántani, eddig mindig örömmel olvastam a blogodat és vártam az új bejegyzáéseket, azonban az utóbbi időben egyre inkább zavarnak a reklámok, amelyek "elárasztják" a blogodat. Megnyitni sem egyszerű, akkora ablakban villog nem is tudom mi,mert rögtön bezárom, és ezután az első kis bosszantó lépés után várom, milyen jó kis recepted van számunkra, amikor egy újabb bújtatott reklámot olvashatunk Tőled. Tudom, hogy ez egy bevételi forrása a blogodnak, és nem tudom, hol az egészséges határ, de nálam(és ez az én egyszermélyes véleményem) már azon mozog, és már nem érzem azt a jó kis házikoszt háziblog feelinget, amit korábban a blogod olvasásakor. Kérlek ne kritizálásnak, csak egy visszajelzésnek szánom, mert remélem, hogy még sok jó receptet olvashatok spam-ek nélkül. Kellemes Adventi időszakot! Bea

Gabojsza írta...

Kedves Bea,
Köszönöm a visszajelzést:-)
Lehetek őszinte? A reklám-áradat most nekem is kicsit sok, de év végéig sajnos így marad.
Remélem túléljük ezt az időszakot, magam részéről igyekszem továbbra is "házikosztos" olvasnivalóval szolgálni. És ami egyikünknek spam, másnak még lehet információ...
Az Adventet meg régen élveztem ennyire:-)