Holnap vacsorát adunk Borlovag társaimnak és sóletet
főzök 30 főre. Főztem már (kevesebbet) de kicsit bajban voltam a mennyiségekkel…
A legavatottabbaktól kértem és kaptam útbaigazítást, Tibornak ezúton is
köszönöm.
A babot, gerslit, füstölt húsokat már beszereztem, ma
beugrottam a henteshez a szombaton megrendelt velős csontokért, de többet
hoztam, hogy ÉP-nek készíthessek sült, grillezett velős csontot (mi lányok ma salátáztunk,
meg rántott gombáztunk).
Pasikaja, a javából.
Hozzávalók 1 főre:
2 db velős csont (6-8 cm-es darabok, hosszában elfelezve)
a csont közepéből
petrezselyem finomra vágva
só, frissen őrölt bors, paprikapehely
áztatólé (1 l víz, 50 ml ecet, 1 ek só)
petrezselyem finomra vágva
só, frissen őrölt bors, paprikapehely
áztatólé (1 l víz, 50 ml ecet, 1 ek só)
A velős csontot sós-ecetes vízbe teszem, 1-2 órán át
hűtőszekrényben áztatom.
Lecsurgatom, sóágyra fektetem és 160 ºC-ra előmelegített
sütőben sütöm 30-40 percig, majd pár percig grillezem.
Tálaláskor meghintem sópehellyel, borssal, paprikapehellyel és aprított petrezselyemmel. Pirítóst adok hozzá.
Tálaláskor meghintem sópehellyel, borssal, paprikapehellyel és aprított petrezselyemmel. Pirítóst adok hozzá.