2012. november 21.

Chilis forró csoki



Mert megérdemlem. És nem csak én :-)

Hozzávalók 2 adaghoz:
10 dkg étcsokoládé (én 70% kakaótartalmút használtam)
1 ek jó minőségű, cukrozatlan kakaópor
2 ek nádcukor
2 csipet chilipor
1 csipet fahéj
fél liter zsíros tej

Forrásig melegítem a tejet, felolvasztom benne a csokit. Belekeverem a kakaóport, a cukrot, a chilit és a fahéjat. Blenderben felhabosítom és forrón tálalom. Tejszínhabbal a tetején még finomabb.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bíztasd meg legközelebb egy kis whiskey-vel vagy konyakkal, csodákat tesz ;)

Gabojsza írta...

Abban biztos vagyok! De ma még vezetek, így csak az alkohol-mentes változat játszik:-) Piac utáni kényeztetés.

Liza írta...

Már egy ideje erre készülők,de még mindig nem kóstoltam meg.Jól néz ki

orsi írta...

jaj, ezt a csokit imádom. Mi is bevásároltunk most ünnepekre szépen csokiból. Azt mondta a férjem, hogy mi mindent megteszünk a kocsiért :) nagyon finomak

KériKati írta...

Orsi, ezt ismerem, sok sikert hozzá! :-) Tudnod kell, hogy én is versenytárs vagyok a Hondára, de a garantált kedvezmények is nagyon jók! Fárjem az autómagazint, én a National Geographicot szerzem be olcsóbban :-)