A céklachips az egyik kedvenc nasim, kár, hogy nem tudok
egyszerre ipari mennyiséget gyártani belőle… Ehhez az előételhez érdemes szép
nagy céklákból készíteni a chipset, mert sülés közben jócskán csökken a
szeletek átmérője.
Hozzávalók a céklachipshez:
1 nyers cékla
1 tk szőlőmagolaj
nagy szemű tengeri só (pld. füstölt Maldon)
1 tk szőlőmagolaj
nagy szemű tengeri só (pld. füstölt Maldon)
A kecskesajtkrémhez:
5 dkg friss kecskesajt
1 újhagyma, nagyon apróra vágva
pár szál friss petrezselyemzöld
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 kis gerezd fokhagyma, reszelve
só, frissen őrölt bors
Elkészítem a kecskesajtkrémet: a friss kecskesajtot késes
aprítógépben krémesre keverem a zöldfűszerrel, újhagymával, fokhagymával, sóval,
borssal, olívaolajjal.
A chipshez előmelegítem a sütőt 150 fokra. A céklát
megpucolom, uborkagyaluval vékony szeletekre vágom, sütőpapírral bélelt tepsire
teszem a szeleteket és vékonyan megkenem szőlőmagolajjal. Betolom a sütőbe 30-35 percre, közben egyszer megfordítom.
Hagyom kihűlni, majd mindegyik céklachipsre csillagvégű
habzsákkal nyomok sajtkrémet és díszítve, amuse bouche kanálkákon tálalom.