Fotó: Bakcsy Árpád
Hozzávalók:
(4 főre)
5 dkg vaj
2 fej salotta
50 dkg paszternák
2 gerezd fokhagyma
fél citrom frissen facsart leve
só és frissen őrölt bors.
A tálaláshoz:
fejenként 1 vékony szelet füstölt halfilé és csipet paprika
pehely
A paszternákot meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A
megtisztított salottát felaprítjuk, a vajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a
paszternákot és együtt, lassú tűzön, kevergetve pirítjuk míg a paszternák
cukortartalma karamellizálódik. Belereszeljük a fokhagymát, felöntjük az
alaplével és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és krémesre turmixszoljuk.
Ízesítjük sóval, borssal, és pár csepp citromlével. Füstölt halfilével és egy
csipet paprika pehellyel megszórva tálaljuk.
A recept a Magyar Konyha Magazin 2012 márciusi számában jelent meg.